Agenda

17-04 Tweede Paasdag op Kasteel Dussen

Tijdens deze rondleiding wordt extra tijd genomen om stil te staan bij de geschiedenis, de personen die daarin een rol hebben gespeeld en bij de verhalen die over het kasteel de ronde doen. Tevens zullen er vertrekken te bezichtigen zijn, die door het jaar heen niet voor publiek toegankelijk zijn.

Attentie: reserveren vóór 14 april.

Kinderen tot en met 3 jaar: gratis.

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar: €2,-.

Iedereen vanaf 13 jaar: € 3,-.

Wanneer?

Maandag 17 april 2017 vanaf 14:00


13-05 Open dag Eendenkooi Pompveld

Op zaterdag 13 mei is iedereen welkom op de eendenkooi in het Pompveld, gelegen in het centrum van het Land van Heusden en Altena. Op de eendenkooi, die de rest van het jaar voor publiek gesloten is, neemt een echte kooiker u mee in de wereld van dit eeuwenoude ambacht. En als het weer een beetje meezit kunt u onder het genot van een ijsje kijken naar demonstraties van vlechten van broedkorven door onder andere eendenkooiker Arie van de Graaf.


24 t/m 28 mei Festivalweekend Woudrichem 2017

47e Festivalweekend te Woudrichem, al 47 jaar het gezelligste weekend van het jaar in Woudrichem!

Al vanaf 1971 wordt in het historische vesting- en vissersstadje Woudrichem, veelal ook wel bekend als Woerkum, jaarlijks het Festival Weekend gehouden.

Het evenement vindt elk jaar plaats rond het weekend van Hemelvaartsdag, met als grote publiekstrekker het landelijk uniek te noemen Woerkums kampioenschap vis bakken, maar zeker ook de traditionele jaarmarkt en de kinderrommelmarkt en optredens van vissers- en shantykoren. 


03-06 Aelse dag Jaarmarkt

Het terrein rond de Romboutstoren is het kloppende hart van deze dag. Hier worden diverse shows gegeven en voertuigen tentoon gesteld. Een ander deel van dit terrein wordt omgetoverd tot een gezellig dorpsplein. Ieder jaar verschijnt er een terras met zitjes. Hier kunt u ’s-middags en ’s-avonds genieten van live muziek van diverse koren en bandjes.

De jaarmarkt Aelse Dag. De straten nabij de Romboutstoren worden gevuld met zo’n 125 marktkramen. Het is dan ook gezellig druk en tegen een decor van de prachtige leilinden proberen de marktkooplui hun verschillende producten, al dan niet met veel lawaai, aan de man te brengen. Huur een kraam of kom gezellig langs...

Graag tot ziens op de De Aelse Dag 2017!


05-06 Landelijke dag van het kasteel

Het volledige programma zal enkele weken van tevoren bekend zijn, dus houd deze website en de diverse media in de gaten.

Kinderen tot en met 3 jaar, en vriendenpashouders: gratis.

Kinderen 4 tot en met 12 jaar: €3,-

Iedereen vanaf 13 jaar: €5,-

Reserveren is niet nodig.


7 t/m 9 september Giessense Jaarmarkt

Dit evenement vindt ieder jaar plaats op de tweede vrijdag en zaterdag van september. De jaarmarkt zal komend jaar voor de 51e keer gehouden worden. Tijdens de jaarmarkt, die uit ca. 140 kramen bestaat worden er tal van activiteiten georganiseerd. Zo is er o.a. een kermis, een hardloopronde en een wielerronde.


Beverexcursie door Nationaal Park de Biesbosch

Achtentwintig jaar geleden werden bevers uitgezet in de Biesbosch. Overal ziet u nu sporen van hun aanwezigheid. In de schemering zijn ze actief en zwemmen rond in de kreken. Ga mee met de fluisterboot en volg hun spoor. 

De fluisterboot vertrekt vanuit Jachthaven Vissershang in Hank


Dagtocht Biesbosch

Programma

Tussen 9.30 en 10.00 uur wordt u aan boord ontvangen te Heusden. Om 10.00 uur gaan de trossen los, we varen langs Wijk en Aalburg, Veen, Aalst en Andel, gaan hier de sluis door en komen bij Woudrichem op de Merwede.  In Werkendam gaan we een klein sluisje door, deze brengt ons in de Biesbosch. Via het Steurgat gaan we door de Biesbosch, onderweg genieten we van de rust en het landschap, grote rietkragen, watervogels en in de weide lopen de schapen. Bij mooi weer zie je veel pleziervaart in de kleine haventjes in dit mooie natuurgebied.